Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

Έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Μνημείων Θεσσαλονίκης, με την ΑΣΚΗΤΙΚΗ που ανέβασε το ΚΘΒΕ στην Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά


Ο καιρός έπαιζε με τις ανησυχίες μας, καθώς  οι προβλέψεις ήταν ενάντια στις προσδοκίες. Έπαιξε με την παράσταση και την κράτησε σφιχτά στην 
αγκαλιά του.Τα σύννεφα έσκυβαν από πάνω μας χωρίς να θέλουν να διακόψουν.

Η βραδιά  όπως ήρθε έτσι έκλεισε,μόνο που τα συναισθήματα άλλαξαν. 
Η συγκίνηση μαζί με την ικανοποίηση γίνανε ταίρι, αγκαλιάστηκαν σφιχτά και άφησαν να ξεσπάσουν σε δάκρυα.Η κούραση μηνών και των τελευταίων ημερών, γλίστρησε από πάνω μας, βαρέθηκε τους ώμους μας και άπλωσε τα πόδια της αλλού.

 Οι εξαιρετικοί διάλογοι της συγκλονιστικής παράστασης  ΑΣΚΗΤΙΚΗ του Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ, έδεσαν με το σφίξιμο της καρδιάς,  που στην εξέλιξη της άρχισε να ξεκουμπώνει ένα ένα τα κουμπιά της, μαζί με κάθε λέξη του μοναδικού αυτού έργου. Το σκηνικό απλό αλλά εντυπωσιακό ,οι ηθοποιοί άψογοι όλοι στον ρόλο τους,  ενώ το στήσιμο της παράστασης στο σύνολο της ήταν εξαιρετικό.

Όλοι μας αγάπησαν , το κοινό , οι ηθοποιοί με την θαυμάσια απόδοση τους, ο καιρός που συμφώνησε μαζί μας , το σκηνικό που συμπλήρωσαν σε κάποια απρόσμενη στιγμή ομάδα από κάργες με το κράξιμο τους  θέλοντας να κερδίσουν την προσοχή μας. 


Η έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Μνημείων Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια του οποίου ήταν ενταγμένη η παράσταση, δόθηκε από την εντυπωσιακή Βούλα Πατουλίδου με την ιδιότητα του Προέδρου του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, συνδιοργανωτή του Φεστιβάλ. Τον επίλογο χρωμάτισε με χαμόγελα η Δήμητρα Γρηγοριάδου, μέλος της οργανωτικής ομάδας. Ο καλλιτεχνικός δντής του ΚΘΒΕ κος Αναστασάκης, φαντάζομαι θα μοιραστεί κοινά συναισθήματα ικανοποίησης με τους διοργανωτές του Φεστιβάλ. Μεταξύ αυτών και ο υποφαινόμενος, ως μέλος της  ομάδας.

Επιστρέφοντας στο σπίτι ένιωθα να έχω ακουμπήσει κάπου αλλού την κούραση μου , ενώ η επιθυμία μου για ένα ποτό συμπλήρωσε την υπέροχη βραδιά.

Το Σάββατο 10 Ιούνη,στον εξωτερικό προαύλιο χώρο του Γεντί Κουλέ,είναι η δεύτερη μέρα με δρόμους μουσικής. Η "Παρέα του Τσιτσάνη" και η "Λαική ΣυνΩδεία" θα ντύσουν την νύχτα με τις μουσικές τους,έχοντας στη συντροφιά τους την πανσέληνο. 

Καλή συνέχεια


Τάσος Ορφανίδης  


Ενημερωθείτε για  το πρόγραμμα του τριημέρου των εκδηλώσεων μας 


Ενημερωτικό πρόγραμμα για το Διεθνές Φεστιβάλ Μνημείων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου