Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

ταξίδια με τραίνο /ΤΡΑΙΝΟΣΕ/προτάσεις /προσφορέςΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΛΗ

Και τον Απρίλιο, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε επιβραβεύει και σου δίνει αποκλειστική πρόσβαση στις προσφορές των 9 €, 19 € και 29 € για εισιτήρια Β' θέσης και 39 € για εισιτήρια Α' θέσης. Μείνε συντονισμένος για τις επόμενες προσφορές μας.

Στην Ορεστιάδα

Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός της Ορεστιάδας ήταν για δεκαετίες ένα σημαντικό κέντρο για την ανάπτυξη της Θράκης. Το πρώτο κτίριο χτίστηκε το 1928 σε γαλλικό στυλ και για σχεδόν εβδομήντα χρόνια φιλοξένησε την έντονη εμπορική και μεταφορική δραστηριότητα της περιοχής, καθώς και την κίνηση των επιβατών. Το 1996, ο μικρός σταθμός αντικαταστάθηκε από έναν νέο και σύγχρονο, ο οποίος περιλαμβάνει χώρους εργασίας, εμπορευμάτων, πληροφοριών, αναμονής, εστίασης και υγιεινής. Μετά από μια σύντομη παύση, από τις αρχές του χρόνου ο Σταθμός της Ορεστιάδας άνοιξε και πάλι τις πύλες του στο επιβατικό κοινό, δίνοντας τη δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων και αναμονής πριν το ταξίδι. Η επαναλειτουργία του αποκατέστησε έναν σημαντικό κρίκο στη μεταφορική αλυσίδα της χώρας, δείχνοντας το δρόμο για την επόμενη μέρα του σιδηροδρόμου.

Άνοιξη στα Μετέωρα

Σε μικρή απόσταση από τα Τρίκαλα και πάνω από την Καλαμπάκα, τα Μετέωρα συνδυάζουν ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο με ένα σημαντικό κέντρο της Ορθοδοξίας. Ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται από τη μεγαλοπρέπεια του πέτρινου συμπλέγματος, ανάμεσα στη γη και στον ουρανό. Επιβλητικά βράχια, σπηλιές κι ασκητικά παραπήγματα, αλλά και 24 μοναστήρια, από τα οποία 6 λειτουργούν ακόμα, μαρτυρούν την θεϊκή παρουσία στον κόσμο των ανθρώπων. Οι πρώτοι ασκητές έφτασαν εδώ τον 11ο αιώνα κι από τότε τα βράχια των Μετεώρων δεν έπαψαν να υποβάλλουν τους επισκέπτες τους. Η μοναδική αρχιτεκτονική, οι σημαντικές τοιχογραφίες στο εσωτερικό των ναών και τα σπάνια κειμήλια κάνουν τα Μετέωρα ένα μοναδικό μνημείο του μοναχισμού στην Ελλάδα, χαρακτηρισμένο από την ΟΥΝΕΣΚΟ ως Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η επιβλητικότητα των βράχων και η μοναδική φύση διαμορφώνουν έναν ιδανικό τόπο για εκδρομές -ιδιαίτερα για την άνοιξη που μόλις ξεκίνησε και για το Πάσχα που έρχεται. Μπείτε στο τραίνο για την Καλαμπάκα και ετοιμαστείτε για μια μοναδική εκδρομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου