Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014

15ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας15ο Φεστιβάλ Γαλόφωνου κινηματογράφουΑπό τις 16 έως τις 26 Μαρτίου στην Αθήνα και από τις 27 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου στην Θεσσαλονίκη
   Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ξεκίνησε ένα φθινόπωρο του 2000 και στα επόμενα χρόνια καθιερώθηκε ως το ανοιξιάτικο κινηματογραφικό γεγονός της Αθήνας. Μέσα στα 14 χρόνια που έχουν περάσει, ο γαλλόφωνος κινηματογράφος κέρδισε το αθηναϊκό κοινό, κατοχύρωσε τη θέση του δίπλα στα δύο σημαντικά ελληνικά φεστιβάλ κινηματογράφου (το Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και το Διεθνές Φεστιβάλ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας) κι έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Με τη συνεχή υποστήριξη της Unifrance, το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου συνεχίζει να συμβάλλει σημαντικά ώστε η Ελλάδα να αγοράζει και να διανέμει ταινίες γαλλόφωνης παραγωγής. Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος με τη διοργάνωση της 15ης έκδοσης του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου επιθυμεί να δώσει μια ακόμη έμπρακτη απόδειξη της υποστήριξης της Ελλάδος, μέσα από τη στενή συνεργασία του με τους Έλληνες δημιουργούς έργων και ιδεών:  
 • Συμπράττει και πάλι με τους σταθερούς συνεργάτες του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και Διεθνούς Φεστιβάλ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας  
 • Καλωσορίζει το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, δίνοντάς του λευκή κάρτα στο πρόγραμμά του για 5 ταινίες,
 • Συνεργάζεται για το εικαστικό του επικοινωνιακού υλικού με το δημιουργικό γραφείο This is Amateur  
 • Αναθέτει τη δημιουργία του spot του Φεστιβάλ στον Παναγιώτη Χριστόπουλο που τιμήθηκε το 2007 με Κρατικό Βραβείο καθώς και Βραβείο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου για το Η έκταση που αναλογεί. Το 2013 το πρότζεκτ του για ταινία μεγάλου μήκους με τίτλο This year's spring επιλέχθηκε από το Φεστιβάλ Καννών για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ανάπτυξης Cinéfondation-Résidence 

 • ANAΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΆΛ Η NATHALIE BAYE
Η Νathalie Baye αρχίζει χορό στα 14 στο Μονακό και στη συνέχεια στα ρώσικα μπαλέτα στη Νέα Υόρκη. Επιστρέφοντας στη Γαλλία, αποφασίζει να γίνει ηθοποιός. Η καριέρα της στη μεγάλη οθόνη ξεκινάει το 1972 με τον ρόλο της στο Faustine et le bel été της Nina Companeez. Η ερμηνεία της στο La Nuit Américaine το 1973 σηματοδοτεί την αρχή μιας στενής συνεργασίας της με τον Truffaut. Mε τις ταινίες La balance του Bob Swaim και Le petit lieutenant του Xavier Beauvois κερδίζει δυο φορές το César καλύτερης ηθοποιού. Το 2003 παίζει μαζί με τον Leonardo DiCaprio και τον Tom Hanks στο Arrête-moi si tu peux του Steven Spielberg. Στη διάρκεια της καριέρας της η Νathalie Baye έχει κερδίσει 7 βραβεία. Με τις ερμηνευτικές της ικανότητες κέρδισε μεγάλους δημιουργούς της 7ης τέχνης όπως τους Truffaut, Godard Resnais. Η ευρεία γκάμα των ρόλων της τόσο σε καλλιτεχνικές, όσο και σε εμπορικές ταινίες, την καθιέρωσαν ως μια από τις πλέον αναγνωρισμένες γαλλίδες ηθοποιούς.
  
 ΤΑ ΒΡΑΒΕΊΑ 
Θα απονεμηθούν δύο βραβεία στις ταινίες που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας: 
  - To Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής που αποτελεί προσφορά του τηλεοπτικού σταθμού TV5 Monde και του Oργανισμού Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Αθηναίων, με το οποίο πρόκειται να υποστηρίξουν ως χορηγοί επικοινωνίας την προώθηση της ταινίας όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες.  
 - Το Βραβείο Κοινού, το οποίο θα απονεμηθεί σύμφωνα με τις ψήφους των θεατών κατά την έξοδό τους από τις προβολές των ταινιών που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα. Το βραβείο κοινού είναι προσφορά της εταιρείας Fischer και θα απονεμηθεί στον 'Ελληνα διανομέα της βραβευμένης ταινίας, με σκοπό την προώθησή της, όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες.  
 Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Πρόεδρος o Γιώργος Χωραφάς - Φένια Κοσοβίτσα, παραγωγός - Όλγα Κουκλάκη , μουσικός - Antoine Danis, σκηνοθέτης - Γιάννης Ζουμπουλάκης, κριτικός κινηματογράφου 
   
ΤO ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΣΤΟ 15ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ 

To Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε το Μάρτιο του 1999 και είναι το πρώτο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στην Ελλάδα. Δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και η επιλογή της καλύτερης ταινίας επαφίεται στο κοινό του. Στην 16η έκδοσή του, παίρνει λευκή κάρτα από το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, επιλέγει και παρουσιάζει 5 ταινίες από το φετινό του πρόγραμμα.
  
   ΟΙ «ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ» ΣΤΟ 15ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ  

    ΠΡΩΤΗ ΩΡΑ ΣΙΝΕΜΑ

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας παρουσιάζουν στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, ένα πρωτότυπο και διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα εισαγωγής της τέχνης του κινηματογράφου στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το Πρώτη Ώρα: Σινεμά συνδυάζει τη διαπαιδαγώγηση με την ψυχαγωγία και στοχεύει στην περαιτέρω εξοικείωση των μαθητών και των καθηγητών τους με την πιο δημοφιλή σύγχρονη μορφή τέχνης. Μέσω μιας συνοπτικής εικόνας της ιστορίας του γαλλικού κινηματογράφου και σε συνδυασμό με γνώσεις σχολικών μαθημάτων όπως η Ιστορία, οι Θετικές επιστήμες, Ξένη Γλώσσα και η Γεωγραφία, δημιουργεί ένα κινηματογραφικό παιχνίδι μάθησης. Στο πλαίσιο του Γαλλόφωνου Φεστιβάλ Κινηματογράφου από τη Δευτέρα 17 Μαρτίου έως και την Τετάρτη 26 Μαρτίου οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα συναρπαστικό ταξίδι στην Ιστορία του Γαλλικού σινεμά και πολιτισμού. Δύο εκπαιδευμένοι ηθοποιοί παρουσιάζουν μια διαδραστική παράσταση, που αποτελείται από μικρά αποσπάσματα ταινιών, ενώ παράλληλα με την προβολή οι μαθητές καλούνται να σκεφτούν, να συζητήσουν και τέλος να ανακαλύψουν τα μυστικά που κρύβουν οι κινηματογραφικές εικόνες.     

TΟ FLIX.GR ΣΤΟ 15ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ 

 Η εισαγωγή στην φετινή νέα ενότητα του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου «Η νέα ταξιαρχία του γαλλικού σινεμά» θα γίνει με μια στρογγυλή τράπεζα που θα συντονίσει η ομάδα του flix.gr με προσκεκλημένο τον Emmanuel CHAUMET, παραγωγό των Les Coquillettes, La fille du 14 juillet και La bataille de Solférino και παρουσία ενός νέου Έλληνα παραγωγού, το όνομα του οποίου θα ανακοινωθεί αργότερα. 
  
  CINE-CONCERT
  
Oι μικρού μήκους θησαυροί του γαλλικού κινηματογράφου, ζωντανεύουν στην οθόνη πλαισιωμένοι από τη μουσική του συγκροτήματος Baby Guru, λίγο πριν τη κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ. 

 ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :

 * Γενική είσοδος στο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών: 5 € 
*Τιμές εισιτηρίων στους κινηματογράφους ΔΑΝΑΟΣ, EMBASSY NOVA ODEON Γενική είσοδος :6 €.
 Mειωμένο εισιτήριο : 5 € Καλλιτεχνική Διευθύντρια: Εlise Jalladeau, Ακόλουθος Οπτικοακουστικών Μέσων  

 Η ΤΑΙΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 

Υves Saint Laurnt


  YSL (Υves Saint Laurnt)e του Jalil Lespert, με τους Pierre Niney, Guillaume Gallienne, Charlotte Le Bon, Laura Smet, Marie de Villepin (2014, 100΄). Διανομή στην Ελλάδα: Feelgood Entertainment. Παρουσία του σκηνοθέτη.   * Επίσημο άνοιγμα στο τμήμα «Panorama Special » στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2014.   
  * 14 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις στο γαλλικό box office.  

 Παρίσι, 1957. Μόλις στα 21 του χρόνια, ο Yves Saint Laurent καλείται να αναλάβει τα ηνία του οίκου υψηλής ραπτικής του Christian Dior, ύστερα από το θάνατο του τελευταίου. Μετά την πρώτη του θριαμβευτική επίδειξη, γνωρίζει τον Pierre Bergé, μια συνάντηση που θα αναστατώσει τη ζωή του. Εραστές και συνεργάτες, οι δύο άντρες ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να δημιουργήσουν τον οίκο Yves Saint Laurent. Παρά τις εμμονές και τα δαιμόνια του, ο Yves Saint Laurent ετοιμάζεται να φέρει την επανάσταση στο χώρο της μόδας.    

 Η ΤΑΙΝΙΑ ΛΗΞΗΣ  

 Ένας Πύργος στην Ιταλία (Un Château en Italie), της Valeria Bruni-Tedeschi, με τους Valeria Bruni Tedeschi, Louis Garrel, Filippo Timi, Marisa Borini, Xavier Beauvois. (2013, 104΄), 
Διανομή στην Ελλάδα: Feelgood Entertainment. Παρουσία της σκηνοθέτιδος.
 Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών 2013.  

 Η Λουίζ γνωρίζει τον Ναθάν, την ενσάρκωση των ονείρων της. Όμως με τον φιλάσθενο αδερφό της και τη μητέρα τους, η μοίρα αυτής της εύπορης οικογένειας βιομηχάνων από την Ιταλία είναι η κατάρρευση. Μια εποχή που τελειώνει και μια αγάπη που ξεκινά. 

  Η είσοδος στην πρεμιέρα και τη λήξη θα γίνει μόνο με την ειδική πρόσκληση *  

 OI ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΤΟΥ 15ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ 

 * Nathalie BAYE, Ανάδοχος του 15ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου
 * Jalil LESPERT, σκηνοθέτης της ταινίας YSL/ Yves-Saint Laurent
 * Valeria BRUNI-TEDESCHI, σκηνοθέτις της ταινίας Ένας Πύργος στην Ιταλία/ Un Château en Italie 
- Christophe OFFENSTEIN, σκηνοθέτης της ταινίας En solitaire
 - Arnaud DES PALLIÈRES, σκηνοθέτης της ταινίας Michael Kohlhaas
 - Christelle BERTHEVAS, σεναριογράφος της ταινίας Michael Kohlhaas
 - Abraham SÉGAL, σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας Quand Sisyphe se révolte
 - Χρήστος ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ, φιλόσοφος, προσκεκλημένος για την ταινία Quand Sisyphe se révolte
 - Lionel BΑIER, σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας Les Grandes ondes (à l'ouest)
 - Emmanuel CHAUMET, παραγωγός των ταινιών Les Coquillettes, La fille du 14 juillet και La bataille de Solférino - Νίνα Μαρία ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ, σκηνοθέτις και σεναριογράφος του ντοκιμαντέρ Κισμέτ. Η ζωή σαν τουρκική σαπουνόπερα / Kismet
 - Ρέα ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ, παραγωγός του ντοκιμαντέρ Κισμέτ. Η ζωή σαν τουρκική σαπουνόπερα / Kismet 5     

Οι ενότητες του 15ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 

 ΛΕΥΚΗ ΚΑΡΤΑ ΣΤΗ NATHALIE BAYE / CARTE BLANCHE A ΝΑΤΑLIE BAYE 

 Le Petit Lieutenant / Ο Μικρός Υπαστυνόμος (Γαλλία, 2005) 
// Σκην.: Xavier Beauvois. // Hθοπ. : Nathalie Baye, Jalil Lespert, Roschdy Zem, Antoine Chappey, Xavier Beauvois. // 110' // Παγκόσμια εκμετάλλευση: Studiocanal, Le Bureau    

 - Le Petit Bureau Le Retour de Martin Guerre / Η Επιστροφή του Μαρτίν Γκερ (Γαλλία, 1982)
// Σκην.: Daniel Vigne. // Hθοπ.: Gérard Depardieu, Nathalie Baye, Bernard-Pierre Donnadieu, Roger Planchon, Maurice Jacquemont. // 122' // Παγκόσμια εκμετάλλευση: Roissy Films   

  Les Sentiments (Γαλλία, 2003) 
// Σκην.: Noémie Lvovsky. // Hθοπ.: Jean-Pierre Bacri, Nathalie Baye, Isabelle Carré, Melvil Poupaud, Agathe Bonitzer. // 94' // Παγκόσμια εκμετάλλευση: ARP Sélection    

 Sauve qui peut (la vie) / O Σώζων Εαυτόν Σωθήτω (Γαλλία, 1980) 
// Σκην.: Jean-Luc Godard. // Hθοπ.: Isabelle Huppert, Jacques Dutronc, Nathalie Baye, Fred Personne, Roland Amstutz. // 88' // Παγκόσμια εκμετάλλευση: Gaumont   Une liaison pornographique  

 Une liaison pornographique / Μια Πορνογραφική Σχέση (Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ελβετία, Γαλλία, 1999) 

Une liaison pornographique

// Σκην.: Frédéric Fonteyne. // Hθοπ.: Nathalie Baye, Sergi López, Jacques Viala. // 80' // Διανομή στην Ελλάδα: Audiovisual Vénus beauté (institut)   

 Venus Beaute: Ινστιτούτο Ομορφιάς (Γαλλία, 1999) 
// Σκην.: Tonie Marshall. // Hθοπ.: Nathalie Baye, Mathilde Seigner, Audrey Tautou, Samuel Le Bihan, Bulle Ogier. // 105' // Διανομή στην Ελλάδα: Rosebud  

 ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ TMHMA – ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΛΟΓΗ · ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ  

 Camille Claudel 1915 / Καμίλ Κλοντέλ 1915 (Γαλλία 2013) 
// Σκην.: Bruno Dumont // Hθοπ.: Juliette Binoche, Jean-Luc Vincent, Robert Leroy, Emmanuel Kauffman, Marion Keller. // 97' // Διανομή στην Ελλάδα: Videorama Films Casse-tête Chinois  

 Μια Γαλλίδα στο Μανχάταν (Γαλλία, Βέλγιο, 2013) 
// Σκην.: Cédric Klapisch. Hθοπ.: Romain Duris, Audrey Tautou, Cécile de France // 114' // Διανομή στην Ελλάδα: Seven Films / Σπέντζος FIlms 

  En Solitaire / (Γαλλία, Βέλγιο, Ισπανία, 2013) 
// Σκην.: Christophe Offenstein. // Hθοπ.: François Cluzet, Samy Seghir, Virginie Efira, Guillaume Canet, Karine Vanasse. // 96' // Διανομή στην Ελλάδα: Village / Tanweer    

 La Belle et la Bête / Η Πεντάμορφη και το Τέρας (Γαλλία, Γερμανία, 2014) 
// Σκην.: Christophe Gans. // Hθοπ.: Vincent Cassel, Léa Seydoux, André Dussolier, Eduardo Noriega. // 110' // Διανομή στην Ελλάδα: Feelgood Entertainment Le Démantèlement   

 Η Αποδόμηση (Καναδάς, 2013)
// Σκην.: Sébastien Pilote. // Hθοπ.: Gabriel Arcand, Gilles Renaud, Lucie Laurier, Sophie Desmarais, Johanne Marie Tremblay. // 112' // Διανομή στην Ελλάδα: Hollywood Entertainment Les Beaux Jours 

   Τα Καλύτερα Έρχονται (Γαλλία, 2013)
// Σκην.: Marion Vernoux. // Hθοπ.: Fanny Ardant, Laurent Lafitte, Patrick Chesnais, Jean-François Stévenin, Fanny Cottençon. // 94' // Διανομή στην Ελλάδα: Feelgood Entertainment  

 Michael Kohlhaas (Γαλλία, Γερμανία 2013) 
// Σκην.: Arnaud des Pallières. // Hθοπ.: Mads Mikkelsen, Mélusine Mayance, Delphine Chuillot, David Kross, Bruno Ganz. // 122' // Διανομή στην Ελλάδα: Seven Films / Spentzos Films  

 Suzanne / (Γαλλία, 2013) 
// Σκην.: Katell Quillévéré. // Hθοπ.: Sara Forestier, François Damiens, Adèle Haenel, Paul Hamy, Corinne Masiero. // 94' // Διανομή στην Ελλάδα: Strada Films    

 Yves Saint Laurent / YSL (Γαλλία, 2014) 
// Σκην.: Jalil Lespert. // Hθοπ.: Pierre Niney, Guillame Galliene, Charlotte Le Bon, Laura Smet, Marie De Villepin. // 100' // Διανομή στην Ελλάδα: Feelgood Entertainment   Les coquilletes  

Les coquilletes

   ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ  

 Ταινία Λήξης: Un Château en Italie / Ένας Πύργος στην Ιταλία (Γαλλία, 2013) 
// Σκην.: Valeria Bruni-Tedeschi. // Hθοπ.: Valeria Bruni Tedeschi, Louis Garrel, Filippo Timi, Marisa Borini, Xavier Beauvois. // 104' // Διανομή στην Ελλάδα: Feelgood Entertainment   

Grand Central / (Γαλλία, Αυστρία, 2013) 
// Σκην.: Rebecca Zlotowski. // Hθοπ.: Tahar Rahim, Léa Seydoux, Olivier Gourmet, Denis Ménochet, Johan Libéreau. // 94' // Διανομή στην Ελλάδα: Strada Films   

  9 mois ferme (Γαλλία, 2013)
// Σκην.: Albert Dupontel. // Hθοπ.: Sandrine Kiberlain, Albert Dupontel, Nicolas Marié, Philippe Duquesne. // 82' // Παγκόσμια εκμετάλλευση: Elle Driver   

Androman - de sang et de charbon (Μαρόκο, 2012)
 // Σκην.: Az Larabe Alaoui. // Hθοπ.: Hassan Ben Badida, Lina Hanafi, Mohamed Khouyi. // 96'  

 Ernest et Célestine / Έρνεστ & Σελεστίν (Γαλλία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο 2012) 
// Σκην.: Benjamin Renner, Stéphane Aubier, Vincent Patar. Hθοπ.: Lambert Wilson, Pauline Brunner, Anne-Marie Loop, Patrice Melennec, Brigitte Virtudes. // 79' // Διανομή στην Ελλάδα: Village Films   

Grigris (Γαλλία, 2013)
// Σκην.: Mahamat-Saleh Haroun. // Hθοπ.: Souleymane Démé, Anaïs Monory, Cyril Gueï, Marius Yelolo, Hadjé Fatimé N'goua. // 101' // Παγκόσμια εκμετάλλευση: Les Films du Losange  

 Histoire de Chèvre avec Fromage / Ιστορία κατσίκας με τυρί (Τσεχία, 2012)
// Σκην.: Jan Tománek. // Hθοπ.: Jiri Labus, Karel Hermánek, Michal Dlouhy, Miroslav Táborsky. // 83' // Παγκόσμια εκμετάλλευση: Amadeus Entertainment Ltd   

Jacky au royaume des filles (Γαλλία, 2014) 
// Σκην.: Riad Sattouf. // Hθοπ.: Vincent Lacoste, Charlotte Gainsbourg, Didier Bourdon, Anémone, Valérie Bonneton, Michel Hazanavicius. // 90' // Παγκόσμια εκμετάλλευση: Pathé Distribution   

  La symétrie du papillon / D'Symmetrie vum Päiperlek (Λουξεμβούργο, 2012) 
// Σκην.: Paul Scheuer, Maisy Hausemer. // Hθοπ.: Dean Constantin, Fernand Fox, Marie Jung, Marc Olinger, Frédéric Frenay, Luc Schiltz, Marie-Paule Von Roesgen, Steve Karier. // 97' 

  La Vrai Vie des Profs (Γαλλία, 2013)
// Σκην.: Emmanuel Klotz, Albert Pereira Lazaro. // Hθοπ.: Lucien Jean-Baptiste, Audrey Fleurot, Emir Seghir, Sami Bouzid, Maëva Arnoux, Enzo Vallejos-Celotto, Victoire Poupon. // 100' // Παγκόσμια εκμετάλλευση: Films Distribution   

Les 4 Saisons de Léon / Οι 4 Εποχές του Λεόν (Γαλλία, 2007-2012) 

 - Eté de Boniface / Το Καλοκαίρι του Μπονιφάς (Γαλλία, Καναδάς, 2011) 
// Σκην.: Pierre-Luc Granjon, Antoine Lanciaux. // Anim.: Marjolaine Parot, Laëtitia Dupont, Pierre-Luc Granjon, François Lignier, Chaïtane Conversat. // 26' 

 - Automne de Pougne / Το Φθινόπωρο του Πουν (Γαλλία, Καναδάς, 2012) 
// Σκην.: Pierre-Luc Granjon, Antoine Lanciaux. // Anim.: Pierre-Luc Granjon, Laëtitia Dupont, Chaïtane Conversat, Marjolaine Parrot, Antoine Lanciaux. // 26

' - Printemps de Mélie / Η Άνοιξη της Μελί (Γαλλία, Καναδάς, 2009) 
// Σκην.: Pierre- Luc Granjon. // Anim.: Pierre-Luc Granjon, Chaïtane Conversat, Lorelei Paliès, François Lignier, Marjolaine Parot. // 28'

 - Hiver de Léon / O Χειμώνας του Λεόν (Γαλλία, 2007) /
/ Σκην.: Pierre-Luc Granjon, Pascal Le Nôtre. // Anim.: Pierre-Luc Granjon, Marjolaine Parot, Chaïtane Conversat, Lorelei Paliès, François Lignier. // 26'  

 Les Grandes ondes (à l'ouest) (Γαλλία, Ελβετία, Πορτογαλία 2013) 
// Σκην.: Lionel Baier. // Hθοπ.: Valérie Donzelli, Michel Vuillermoz, Patrick Lapp. // 85' // Παγκόσμια εκμετάλλευση: Films Boutique   

Moi c'est toi / Az Sam Ti (Βουλγαρία, 2012)
// Σκην.: Petar Popzlatev. // Hθοπ.: Jeanette Spassova, Irmena Chichikova, Miliana Lenak, Deyan Donkov, Zahary Baharov. // 119' 

  Quai d' Orsay (Γαλλία, 2013) 
// Σκην.: Bertrand Tavernier. // Hθοπ.: Thierry Lhermitte, Raphaël Personnaz, Niels Arestrup, Bruno Raffaelli, Anaïs Demoustier, Julie Gayet, Thomas Chabrol, Thierry Frémont, Marie Bunel, Jane Birkin. // 113' // Παγκόσμια εκμετάλλευση: Pathé Distribution  

 Quand Sisyphe se révolte (Γαλλία, 2013) 
// Σκην.: Abraham Ségal. // Hθοπ.: Marion Richez, Catherine Camus, Robert Badinter, Edgar Morin, Boualem Sansal. // 90' 

Tip Top (Γαλλία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, 2013)
// Σκην.: Serge Bozon. // Hθοπ.: Isabelle Huppert, Sandrine Kiberlain, François Damiens. // 106' // Παγκόσμια εκμετάλλευση: Rewo   2 Automnes 3 Hivers   

Η ΝΕΑ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΣΙΝΕΜΑ  2 Automnes 3 Hivers 

   2 Automnes 3 Hivers (Γαλλία, 2012) 
// Σκην.: Sébastien Betbeder. // Hθοπ.: Vincent Macaigne, Maud Wyler, Bastien Bouillon. // 90' // Παγκόσμια εκμετάλλευση: Alpha Violet

La Bataille de Solférino (Γαλλία, 2013) 
// Σκην.: Justine Triet. // Hθοπ. : Laetitia Dosch, Vincent Macaigne, Arthur Harari, Virgil Vernier, Marc-Antoine Vaugeois. // 94' // Παγκόσμια εκμετάλλευση: Ecce Films  

   La fille du 14 juillet / Το Κορίτσι της Επανάστασης (Γαλλία, 2013) 
// Σκην.: Antonin Peretjatko. // Hθοπ. : Vimala Pons, Grégoire Tachnakian, Vincent Macaigne. // 88' // Παγκόσμια εκμετάλλευση : Ecce Films    

 Les Coquillettes (Γαλλία, 2012) 
// Σκην.: Sophie Letourneur. // Hθοπ.: Camille Genaud, Sophie Letourneur, Carole Le Page. // 75' // Παγκόσμια εκμετάλλευση:Ecce Films 

Tonnerre (Γαλλία, 2013) 
// Σκην.: Guillame Brac. // Hθοπ.: Vincent Macaigne, Solène Rigot, Bernard Ménez, Jonas Bloquet, Hervé Dampt. // 100' // Παγκόσμια εκμετάλλευση: Wild Bunch     

  FΟCUS ΣΤΟ ΚΕΜΠΕΚ   Diego Star (Καναδάς, Βέλγιο, 2013) 
// Σκην.: Frédérick Pelletier. // Hθοπ.: Chloé Bourgeois, Issaka Sawadogo, Abdelghafour Elaaziz, Artur Gorishti, Yassine Fadel. // 91' // Παγκόσμια εκμετάλλευση: Figa Films  

 Le chant des ondes / Ηλεκτρικά Κύματα (Καναδάς, 2012) 
// Σκην.: Caroline Martel. // Μουσ.: Suzanne Binet-Audet. // Hθοπ.: Suzanne Binet-Audet, Jeanloup Dierstein, Jonny Greenwood, Jean Laurendeau, Jean-Louis Martenot, Michel Risse. // 97'   

  Les 4 Soldats (Καναδάς, 2013) 
// Σκην.: Robert Morin. // Hθοπ.: Christian de la Cortina, Camille Mongeau, Antoine Bertrand, Aliocha Bertrand. // 83'

 Vic + Flo ont vu un Ours    Η Βικ + η Φλο είδαν μια Αρκούδα (Καναδάς, 2013)
// Σκην.: Denis Côté. // Hθοπ.: Pierrette Robitaille, Romane Bohringer, Marc-André Grondin. // 96' // Παγκόσμια εκμετάλλευση: Ufo Distribution   

  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ   

 Géographie humaine (Γαλλία, 2013)
// Σκην.: Claire Simon. // Hθοπ.: Simon Mérabet. // 101' 

  Les Films d'Ici Kismet / Κισμέτ. Η ζωή σαν τουρκική σαπουνόπερα (Ελλάδα, 2013) 
// Σκην.: Nina Maria Paschalidou. // Hθοπ.: Songül Öden, Halit Ergenc, Meryem Uzerli, Berguzar Korel, Meltem Miraloglu, Beren Saat. // 66' // Διανομή στην Ελλάδα / Distribution pour la Grèce: CineDoc   
  
La Maison de la radio (Γαλλία, 2013) 
// Σκην.: Nicolas Philibert. // Hθοπ.: Arno, Pierre Bastien, Thomas Baumgartner, Sophie Bessis, Eric Caravaca. // 103'
   
 Les Films du Losange Le dernier des injustes (Γαλλία, Αυστρία, 2013) 
// Σκην.: Claude Lanzmann. // Hθοπ.: Claude Lanzmann, Benjamin Murmelstein. // 218' 

  The Missing Picture (Καμπότζη, Γαλλία, 2013) 
// Σκην.: Rithy Panh. // Hθοπ.: Randal Douc. // 90' // Παγκόσμια εκμετάλλευση: Films Distribution     CINE-CONCERT  

 - Voyage à la Terre de Feu (Γαλλία 1926) 
// Σκην.: Paul Castelnau, Joseph Mandement // 45΄, Βωβή 

- Le Grand météore et le mont Athos (Γαλλία, 1918)
// Σκην.: Άγνωστο // 12', Βωβή - Annales de la guerre n°10 (Γαλλία, 1917) // Σκην.: Άγνωστο // 6', Βωβή Μουσική: Baby Guru   Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου